ЗНАЊЕ ЈЕ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО

Отворен је 11. НОУФЕСТ, највећи сајам образовања у Србији. Према речима НОУТИМА, организатора манифестације, своје наставне и програмске садржаје ове године представља највећи број излагача – 44 високе школе струковних студија, факултета и академија.

Наш циљ је да будућим студентима, на једном месту, представимо што већи број високообразовних установа. Тиме помажемо и ученицима и њиховим родитељим да лакше донесу одлуку, али и факултетима да у непосредном контакту са будућим студентима представе своје свој рад и садржаје – рекао је Дејан Милуновић, члан Регионалног тима подршке за науку образовање и уметност, који већ 11 година потписује организацију сајма.

Овакав вид промоције има безброј предности и можда баш данас неко од ових младих људи изабере шта ће му сутра бити животно звање, односно чиме ће се бавити – рекао је Милуновић.

Општина Ћуприја је од самог почетка препознала важност Сајма образовања и ево већ 11 годину за редом, учествује у његовом финансирању. Судећи по броју учесника, Сајам сваке године расте, а чињеница да се оваква манифестација одржава управо у нашем граду, показатељ је да општина Ћуприја континуирано, улаже велике напоре у унапређење свих видова образовања, истакао је овом приликом Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање.

Први пут на сајму своје студијске програме представиле су Војна и Војно медицинска академија. Велико интересовање изавала је и Полицијска академија, али и остале високошколске установе, у зависности од интересовања и афинитета будућих студената. Пољопривредни факултет Универзитета у Београду представљале су две даме. Њухово питање посетицима штанда било је “Да ли сте јуторс доручковали и шта?”. Храна потиче са земље а земља и знање су наше највеће богатство – порука је Пољопривредног факултета.

Подршку НОУ Фесту, као и свих ових година пружила је општина Ћуприја, односно велики број пријатеља сајма.

Првог дана сајма кроз халу спортова “Ада” прошло је око две хиљаде посетилаца из Ћуприје, Параћина и Јагодине.  Петак је дан за промоцију средњих школа. За ученике, њихове родитеље и професоре, као и увек до сада, организована су стручна предавања и промоције.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП