ЋУПРИЈСКИ ОСНОВЦИ У ШКОЛУ РЕДОВНО, СРЕДЊОШКОЛЦИ КОМБИНОВАНО!

На основу дописа Министарства просвете, од 27.августа све средње школе на територији Поморавског округа, 1. септембра крећу по 2. моделу комбиноване наставе који подразумева  и учење непосредно у школи и учење на даљину а ученици ће бити подељени у групе. Основници ће наставу пратити редовно, без поделе ученика по групама, са часовима од 45 минута, изјавио је за Телевизију Поморавље, Ђорђе Нешковић, члан општинског већа задужен за образовање и просвету.

Васпитно-образовни процес у школама ове године обављаће се по три модела. Први модел обухвата наставу кроз непосредан рад у школи, уз поштовање свих досадашњим епидемиолошких мера заштите, као што је обавезно ношење маске и појачану дезинфекцију свих фреквентних површина и просторија како би се смањили ризици преношења и унишења вируса у школе. Настава у средњим школама реализоваће се по другом моделу, комбиновањем непосредне и наставе на даљину док трећи модел подразумева да се настава у целости одвија на даљину.

Ученици који болују од COVID-19 или код којих се постави сумња на COVID-19 у периоду који одреди ординирајући лекар, као и ученици који су блиски контакти позитивних особа који се налазе у карантину у кућним условима, до истека периода карантина у складу са стручно-методолошким упуством не почињу са наставом 1. септембра. Одлука о моделу организације наставе доноси се на основу сагледавања карактеристика епидемије и обухвата вакцинацијом, према процени територијално надлежног Завода за јавно здравље, на нивоу општине и могућности школе да примени прописане превентивне мере, према процени руководства школа у сарадњи са надлежном школском управом.

Ученици Медицинске школе наставу ће похађети по комбинованом систему. Ученици ће бити подељени у 2 групе по разредима и одељењима, па ће тако прва група ученика од 1-4. разреда кренути у школу у среду, 1.септембра са непосредном наставом и то 1. и 2. разред пре подне а 3. и 4. разред поподне. Друга група ученика свих разреда и одељења истог дана прати наставу на даљину. Групе ће се смењивати наизменично на дневном нивоу и часови ће трајати 45 минута. Сви ученици првог разреда потребно је да 1. септембра дођу у школу, како би их одељењске старешине прозвале и дале инструкције о подели на групе и о начину похађања наставе. Након прозивке прва група ученика целог првог разреда остаје на настави, док се друга група враћа кући и наставу прати на даљину, стоји у саопштењу које је упутила директорка Медицинске школе.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП