ЈА НИСАМ ПЕСНИК, АЛИ ВОЛИМ ДА ПИШЕМ

Доделом диплома и књига полазницима, у Народној библиотеци “Душан Матић” завршена је песничка радионица “Како се пишу песме-ја нисам песник, али волим да пишем”. Полазници радионице били су у прилици да под вођством менторке Драгане Благојевић, дипломираног филолога за српски језик и књижевност, али и у размени мишљења и песничких искустава са другим полазницима, на креативан начин развијају и уче технику писања песама.

Поред креативног писања на одређене теме бавили смо се и теоријом књижевности, па су полазници тако обновили школско градиво које се тиче ове области, али су се такође упознали са неким новим књижевним терминима. Нису писали само песме већ и приче, а радионица је показала да су деца врло мотивисана за рад ако им дате смернице и да су врло талентована.

Већина полазника са песмама се дружи од најранијег детињства, а сагласни су да им је оваква врста радионице помогла да науче како да се на што правилнији начин изразе кроз поезију. Директорка Народне библиотеке “Душан Матић” Љиљана Ђорђевић истакла је овом приликом да је Ћуприја позната по изузетним књижевницима и песницима, те да се нада да ће ови млади заљубљеници у поезију кренути истим стопама. Подршку у реализацији радионице “Како се пишу песме-ја нисам песник, али волим да пишем” пружили су песници Књижевног клуба “Душан Матић” из Ћуприје.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП