ЋУПРИЈСКИ ТАЛЕНТИ ЧЛАНОВИ ЕВРОПСКОГ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА МЛАДИХ

Школа за музичке таленте, била је домаћин члановима Европског симфонијског оркестра младих, који су у Ћуприји заједно са својим менторима, боравили у оквиру осмодневног оркестарског кампа, који је организован у оквиру пројекта “Заједно уједињени”. Оркестарски камп је увертира за предстојећу турнеју овог оркестра, која је отворена концертима у Београду на Коларцу и у Новом Саду чиме ће бити обележена двадесетогодишњице сарадње између “Заједнице музичких и балетских школа Србије” и Европског симфонијског оркестра младих.
-Сарадња Школе за музичке таленте и међународног оркестра младих траје читаву деценију, и многи наши ученици имали су привилегију да свирај са најбољим младим музичарима из читаве Европе. Ове године, нашу школу прдстављаће троје младих музичара Јелена Трипковић, Михајло Јовановић и Николина Јовановић, каже Данијела Јовић, директорка Школе за таленте и истиче да је велика привилегија што су успели да обезбеде адекватне услове за припрему овако великог броја музичара.
Симфонијски оркестар младих Европе, броји око 70 младих музичара из више од десет Европских земаља. Оркестар је основао у Трсту 1988. године маестро Игор Корети-Курет, који је у изјави за наш портал, истакао колико је важно да један млади музичр током школовања буде и прилици да свира у великом оркестру јер већина специјализованих музичких школа, попут Школе за музичке таленте у Ћуприји која школује искључиво гудаче, нема заступљене све инструменте.
-Током три деценије рада и постојања Симфонијског оркестра младих, кроз њега је прошло више од 2000 младих музичара из 23 различите Европске земље. Сваке године, у периоду од јануара до априла одржавају се аудиције за пријем нових чланова, који касније крећу на организовану зимску турнеју оркестра. Након Београда и новог Сада, Европски симфонијски оркестар младих наступиће у Загребу и Трсту.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП