ДА ДЕЧЈА НЕДЕЉА ТРАЈЕ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ

Центар за породични смештај и усвојење био је домаћин трибине под називом “Да дечја недеља траје целе године”, коју су оргнизовали Урдужење правника социјалне заштите “Аргумент” са седиштем у Лесковцу и Удружење грађана “Витезови осмеха” са седиштем у Новом Саду.

Јулија Поповић, председница Удружења правника социјалне заштите “Аргумент” говорила је о правима и интересима детета како у биолошким тако и у хранитељским породицама. Заштита права деце је комлексна тема која не дозвољава импровизацију и грешке – рекла је Јулија Поповић.

Небојша Николић, председник Удружења грађана “Витезови осмеха” говорио је о важности организација цивилног друштва у процесу побољшања положаја деце у породичном смештају.

Гост трибине била је Јелена Стојановић, заменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност. Она је говорила о искутвима заштитиника грађана у остваривању права деце пред институцијама социјалне заштите.

Учеснике трибине поздравио је Игор Станковић, директор Центра за породични смештај и усвојење, који је истакао да на територији Поморавља и дела Источне Србије, коју покрива центар у Ћуприји, има око 800 деце која су у хранитељским породицама.

На трибини су учестововали правници и директори Центара за породични смештај и усвојење из целе Србије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП