ТРИЈУМФ ЕЛЗАНА БИБИЋА НА 77. УЛИЧНОЈ ТРЦИ

Елзан Бибић атлетичар из Новог Пазара тријумфовао је на 77. Уличној трци у Ћуприји. Он је до златног одличја на најстаријој Европској уличној трци на стази од 3000 метара стигао испред другопласираног Вид Ботулина, атлетичара из Словеније и Марина Блоудек из Хрватске.У главној трци сениора, која се трчи у знак сећања на прослављеног маратонца из Ћуприје Мирослава Павловића, учествовала су 20 такмичара из 5 земаља. “ Ово је једна од мојих омиљених трка и увек се радо одазивам позиву да трчим у Ћуприји, изјавио је Елзан Бибић, један од најперспективнијих репрезентативаца Србије у атлетици.
Улична трка окупила је све оно што вреди у српској атлетици. На стартној линији нашле су се младе наде српске атлетике из атлетских клубова из читаве Србије али и из земаља бивше Југославије. Садашњи и некадашњи асови српске атлетике не пропуштају ћупријску атлетску трку. Ови старији, присећају се времена својих највећих успеха а ови млађи користе прилику да у листу својих већих такмичења упишу и учешће на најстаријој балканској уличној трци.улична трка је свакако спортски догађај који заузима водеће место на листи спортских манифестација, не само у граду, не само у држави него на читавом Балкану.
цх..
Атлетичаре је бодрио велики број посетилаца а највише пажње, привукли су предшколци, дечаци и девојчице који су се први нашли на стартној линији и са пуно елена истрчали своју деоницу од 150 метара. Сви они добили су заслужене медаље са ликом легендарног професора Аце Петровића као награду за учешће на овогодишњој уличној трци.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП