ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ – ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА

Дан победе над фашизмом и 77. годишњица од завршетка Другог светског рата, обележени су полагањем венаца на споменике палим ратницима у Првом и Другом светском рату. Догађају су присуствовали председник општине Ћуприја Јовица Антић, представници локалне самоуправе, представници Војске Србије и чланови СУБНОР-а.
“Ћуприја је била више пута рушена у бројним ратовима али и обнављана. Верујем и надам се да ће наша деца расти у миру и да нећемо имати ратове”, истакао је председник општине Јовица Антић.
Догађају је присуствовао и најстарији борац народноослободилачког рата у општини Ћуприја, деведесетшестогодишњи Витомир Матић, које је рекао: “Данас је празник, Дан победе над фашизмом! На територији општине Ћуприја учествовало је преко 2000 бораца И ја сам један од њих. Захвалан сам члановима СУБНОРА-а и представницима локалне самоуправе зато што воде рачуна о борцима!”
Дан победе над фашизмом слави се 9. маја у знак сећања на дан када је 1945. нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП