ДАНИ ГЉИВА ОД 31.МАЈА ДО 2. ЈУНА У ПАЉАНУ

Удружење гљивара и љубитеља природе “Горун” из Ћуприје, ове године обележава јубиларних, десет година постојања и рада. Тим поводом, од 31. маја до 2. јуна, на имању “Небеско брдо” у Паљану, биће организована традиционална манифестација “Дани гљива Ћуприја 2024.”.

-С обзиром на огромно богатство микрофлоре на подручју наше општине идеја водиља је била да што већем броју људи укажемо на значај гљива, те да кроз дружење и размену искустава склопимо нова познанства а ове пределе сврстамо у врх гљиварских дестинација где им је и место, каже Радмило Пецић, председник Удружење гљивара и љубитеља природе “Горун” из Ћуприје.

И ове године, поред традиционалног сакупљања и детерминације гљива, која је планирана за суботу 1. јул, акценат ће бити стављен на едукативни део манифестације, превасходно намењен ученицима основних школа, који ће кроз различите радионице и предавања, моћи да се упознају са чаробним светом гљива. Најпосећенији сегмент манифестације је изложба гљива која је заказана за недељу, 2.јун у 12 сати.
Покровитељ манифестације је општина Ћуприја и Tуристичка организација Ћуприје а манифестација “Дани гљива” је уврштена у званичан календар манифестација Миколошко-гљиварског савеза Србије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП