ПРЕДСТАВНИЦИ АМБАСАДЕ ИНДОНЕЗИЈЕ У СРБИЈИ, ПОСЕТИЛИ ОШ “ЂУРА ЈАКШИЋ” И ГИМНАЗИЈУ

У оквиру програма “Амбасада иде у школу” који реализује Амбасада Индонезије у Србији, ћупријску Гимназију и ОШ “Ђура Јакшић”, посетио је Малвино Микеле, први секретар Амбасаде Индонезије у Србији и шеф Сектора за медије, културу и друштвена питања. Посета представника Амбасаде Индонезије Ћуприји, уприличена је захваљујући ћупричанки Јелени Миленковић, бившој ученици Основне школе Ђура Јакшић, која је запослена у амбасади Индонезије у Србији. Била је ово прилика да се ученицима, кроз интересантну презентацију представи ова земља, фасцинантне архитектуре и богате културне баштине, егзотичне флоре и фауне, обичаја, уметности, плеса и кулинарства.

-Ми смо земља различитих култура, разноврсних дијалеката, али и поред толико различитости ми смо једна држава, каже Малвино Микеле, први секретар Амбасаде Индонезије у Србији. У основи наш циљ је да успоставимо контакте између људи, јер било какву врста односа, економских , политичких или трговиских, биће лакше успоставити уколико се боље познајемо. Зато морамо да се уверимо да Србија и њен народ, знају за Индонезију и обрнуто, да индонежани знају за Србију, и одатле можемо да започнемо све остале односе, политичке, економске или трговинске и наравно културне, што је и циљ овог програма.

 

Представници амбасаде поред видео презентације, ћупријским ученицима, приказали су карактеристичне предмете, попут традиционалних хиндуистичких сунцобрана са Балија, статуе брачног пара, који симболизује јединство Индонезије и статуу Гаруде, птице која се налази на грбу Индонезије. Такође, представљене су им и могућности школовања, односно аплицирања за неке од стипендија које индонежанска Влада, нуди страним ученицима.Такође, ученици су били у прилици да сазнају интересантне податке о култури ове земље, националном плесу, уметности, али и да пробају традиционалне специјалитете индонежанске кухиње, попут прженица са поврћем и зелених палачинки.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП