ДАНИ ГЉИВА ОВОГ ВИКЕНДА У ПАЉАНУ

Дводневна манифестација “Дани гљива”, шеста по реду, биће одржана у од 27. до 29. маја на имању “Небеско брдо” у Паљану. Због разноврсности садржаја, броја гостију и звучних имена из миколошког света, од самог почетка ужива велико поштовање и сваке године привлачи све већи број посетилаца. Организатор, Удружење гљивара и љубитеља природе ,,Горун“ из Ћуприје очекује да ове године манифестацију посети око 1000 људи.

С обзиром на огромно богатство микрофлоре на подручју наше општине идеја водиља је била да што већем броју људи укажемо на значај гљива, те да кроз дружење и размену искустава склопимо нова познанства а ове пределе сврстамо у врх гљиварских дестинација где им је и место, каже Радмило Пецић, председник Удружење гљивара и љубитеља природе “Горун” из Ћуприје.

И ове године, поред традиционалног сакупљања и детерминације гљива, акценат ће бити стављен на едукативни део манифестације, превасходно намењен деци, која ће кроз различите тематске радионице и предавања моћи да се упознају са чаробним светом гљива. Радионице “Мала школа гљиварства”, “Сналажење у природи” и “Исхрана у природи” као и мала школа јахања, за најмлађе посетиоце биће организоване у суботу 28 маја.
Најпосећенији сегмент манифестације је изложба гљива која је заказана за недељу у 12 сати након чега ће за све посетиоце, гост манифестације познати нишки кувар Небојша Стаменковић, познатији као “Неша травка” припремити чорбу од 100 различитих гљива.
Удружење гљивара и љубитеља природе ,,Горун“ из Ћуприје броји двадесетак чланова, и члан је Миколошко гљиварског савеза Србије.
За све посетиоце биће организован бесплатан превоз до Паљана, а окупљање је у недељу 29. маја испред хала спортова Ада у 10 сати а повратак у 17 часова. Информације и пријава за бесплатан превоз може се добити на број телефона 060 0 476 222.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП