ШКОЛА ФУДБАЛА “ПОЛЕТ”, СЕЊЕ

Сењани кажу да је некада и Морава губила од Полета. Данас су остале само успомене и жеља заљубљеника у фудбал да врате што је некада било. То тешко иде, али један мора да започне. Учинио је то Стојан Антић покретањем школе фудбала “Полет”.

На млађима свет остаје. Они су ти који треба да науче да играју и поново побеђују на игралишту испод манастира Раваница, и ван њега. Кренули смо од почетка. Темељ је школа фудбала, а затим ћемо обновити регистрацију клуба и покушати да анимирамо све заинтересоване да нам се прикључе и помогну, како бисмо формирали први тим.

Месна заједница је препознала потребу за покретањем школе фудбала, као што то чини са фолклором и другим секцијама у културно-уметничком друштву. Живот младих, нарочито деце, на селу је сиромашан. Желели смо да им понудимо активност коју до сада нису имали – рекла је Оливера Олица Антић, заменица председника Радног тела МЗ Сење.

Неколико лопти, које је Месна заједница обезбедила преко Установе за спорт спортски центар”Ада”, закотрљало се игралиштем које у наредном периоду треба да дочека и своје реновирање, надају се Сењани.

Потрудићемо се да деци обезбедимо све услове за активно бављење фудбалом – рекла је Оливера Олица Антић.

Двадесетак дечака школског узраста трчкара игралиштем и учи основе фудбала. Кажу да им је лепо. Сада имају прилику да покажу шта знају и науче нешто ново. “Полет”симболично име, баш као и ова сењанска младост, која има жељу да полети у висине “најважније споредне ствари на свету”.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП