ДЕЦА ИЗ ЋУПРИЈЕ ПУТУЈУ У ЦЕЉЕ

Општина Цеље и општина Ћуприја негују пријатељство готово три деценије. Сарадња братских општина, до сада се огледала у различитим аспектима, али је најуспешнија онда када се може пренети на младе. На позив општине Цеље, 20 ученика завршних разреда ћупријских основних школа и ОМШ “Душан Сковран”, боравиће почетком фебруара, пет дана у Цељској Кочи.

-У овом периоду деца ће се дружити са вршњацима из Цеља, упознаће град и околину али и уживати у зимским чарима овог познатог скијалишта. Смештај и исхрану деце током петодневног боравка обезбедила је општина Цеље, док ће њихов пут финансирати општина Ћуприја, изјавио је Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање.
Тим поводом у општини Ћуприја је организован састанак са родитељима деце која ће боравити у Словенији, како би се упознали са појединостима путовања.
Размена ученика и узајана посета деце из Цеља и Ћуприје, нешто је што је ранијих година била пракса, а добри односи две општине, настављају се и преносе новим генерацијама. Иначе, треба подсетити да је почетком прошле године, делегација Општине Ћуприја боравила је у дводневној посети Цељу, и том приликом договорена сарадња у различитим аспектима друштвеног живота обе општине, а да су уважене званице из Цеља посету узвратиле колико већ за Дан општине Ћуприја.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП