ДО САДА ПОДНЕТО 750 ПРИЈАВА ЗА ЈЕДНОКРАТНУ НОВЧАНУ ПОМОЋ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ЗА ОСНОВЦЕ

Родитељи деце која до 20. новембра текуће године наврше 16 година имају право на једнократну помоћ државе од 10.000 динара, за коју ће пријава трајати до 20 септембра. Пријава за једнократну помоћ државе одвија се електронским путем и на порталу Управе за трезор на адреси idp.trezor.gov.rs., и нема везе са једнократном помоћи коју општина Ћуприја додељује за основце са територије општине, наглашава Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање, и додаје да је било случајева да поједини родитељи који долазе да поднесу захтев за новчану помоћ коју додељује општина Ћуприја, сматрају да се на истом месту могу пријавити и за државну помоћ.

Што се тиче једнократне помоћи у висини од 10.000 динара коју општина Ћуприја додељује свим ученицима основних школа на територији општине Ћуприја, до сада је за ову врсту општинске помоћи поднето 750 пријава, а рок за подношење пријава је 30. септембар. Једнократну помоћ би према расположивим подацима требало да прими око 1.600 деце, што значи да би општинској служби, односно кабинету председника општине, требало да буде поднето око 1300 пријава.

Сви потребни обрасци могу се преузети у кабинету председника општине Ћуприја, а подносиоци захтева за једнократну новчану помоћ, обрасце на истом месту могу попунити. Да би остварили ово право, родитељи, односно законски заступници дужни су да, уз пријаву/захтев приложе копију очитане чиповане личне карте родитеља, тј. законског заступника, односно фотокопију личне карте родитеља, тј. законског заступника уколико није чипована, копију картице текућег рачуна родитеља, односно законског заступника, потврду основне школе да је дете ђак јавне основне школе и да у школској 2023/24. години похађа редовну наставу и изјаву о обради података о личности. Након тога, документација се прослеђује служби за друштвене делатности општине Ћуприја која врши проверу података, након чега подносиоци на кућну адресу добијају решење да су остварили право на исплату једнократне новчане помоћи, каже Нешковић.

Како је раније најављено исплата новца од стране државе почеће 25. септембра док ће родитељи, односно старатељи на исплату општинске помоћи моћи да рачунају од 1. до 15. октобра текуће године. Према Нешковићевим речима, десет дана пре коначног рока за пријаву, родитељи који се нису пријавили за једнократну општинску помоћ за ученике основних школа са територије општине Ћуприја, биће лично обавештени да то могу да учине у предвиђеном року.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП