ДОБРА САРАДЊА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ И РЕПУБЛИЧКОГ ВРХА

За новог члана Општинског већа изабран je Зоран Ђурђевић, бивши члан странке СПАС. Пратећи смернице нашег Главног одбора ми смо први у Србији у извршну власт именовали кадар странке СПАС, која је недавно постала саставни део Српске напредне странке – рекао je председник ОО СНС Нинослав Ерић.

Пета седница по хитном поступку Скупштине општине Ћуприја одржана је у амфитеатру Високе медицинске школе, односно Академије васпитачко-медицинских струковних студија, одсек у Ћуприји. Тиме смо желели да дамо подршку овој школи на њеном путу реорганизације и високог позиционирања у мрежи струковних академија Србије. О томе говори и све већи број кандидата који се из дана у дан пријављују на неки од постојећих или нових смерова, за које је ова школа добила акредитације – рекао је председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Скупштина општине Ћуприја је прва у Србији у извршну власт именовала једног представника бивше странке СПАС Александра Шапића, која је недавно постала део владајуће Српске напредне странке. На предлог председника Општинског одбора СНС Нинослава Ерића одборници Скупштине општине, тајним гласањем, за новог члана Општинског већа изабрали су Зорана Ђурђевића, дипломираног економисту из Ћуприје. Досадашњи члан Општинског већа Дејан Бркић поднео је оставку на чланство у Општинском већу из личних разлога – наведено је у образложењу.

Скупштина општине Ћуприја има нову одборницу. То је Милица Илић, са листе “Александар Вучић – за нашу децу”, која је на одборничком месту заменила преминулог одборника Жељана Радовановића. Одборници СО Ћуприја су минутом ћутања одали пошту дугогодишњем колеги.

Разматрајући предлог Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Ћуприја за текућу годину, председник Скупштине Нинослав Ерић је рекао да је општински буџет од почетка године увећан за 400 милиона динара републичких средстава, намењених опремању индустријске зоне “Добричево”.

У атару села Супска биће избушена три бунара из којих ће се водом снабдевати фабрика “СМП Аутомотив” и градска водоводна мрежа. То је резултат добре сарадње општинског руководства са председником републике и Владом Србије. Потенцијали општине Ћуприја и добар досадашњи рад високо су цењени у републичком врху.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП