РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У ДОМ “СРЕЋНО”

Расписан је конкурс за пријем нове генерације станара малог дома великог срца. Сви они који средњу школу уписују или настављају у Ћуприји, а немају пребивалиште у граду, за смештај и исхрану током школске 2021./2022. могу конкурисати у Дому ученика средњих школа “Срећно”. Пријаве се подносе од 12. до 24. јула у времену од 8 до 14 сати у Дому ученика, каже Татјана Милојевић, директорка Дома ученика “Срећно” и напомиње да ће и ове године бити уписано исти број ученика колико и претходне.

Дом располаже са 103 места, али смо се и ове године одлучили да не попунимо капацитете како бисмо,  у случају потребе, могли да обезбедимо адекватне услове за боравак деце у складу са прописаним мерама због актуелне ситуације са корона вирусом. Ове године биће примљено 97 ученика, 52 ученице и 45 ученика. Залагањем колектива Дома, успели смо да обезбедимо такве такве животне околности у којима ће ученици позитивно утицати једни на друге, успешно учити и у складу са својим потенцијалима свестрано се развијати кроз различите допунске активности које им Дом нуди. Значајно је нагласити да је цео простор Дома покривен целодневним видео надзором и присуством васпитача,што неминовно родитељима пружа додатни осећај безбрижности, наставља директорка Милојевић и напомиње да су ученици, станари дома заправо њихова најбоља референца.

Конкурсна документација није се битно мењала тако да је за ученике који су уписани у први разред средње школе потребно доставити сведочанство о завршеним разредима ( оверене фотокопије), уверење о обављеном завршном испиту (оверена фотокопија) и потвру да је кандидат уписан у средњу школу као редован ученик. Ученици који су уписали II, III, IV разеред средње школе и који су већ станари Дома, у прилогу достављају сведочанство о завршеном претходном разреду и потврду о владању у установи. Пријава за конкурс попуњава се у Дому а родитељи треба да доставе уверење о приходима по члану породице за прва три месеца ове године. Коначна ранг листа биће објављена 2. августа а потписивање уговора за примљене ученике обавиће се од 3. до 5. августа 2021. године.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП