ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

Неповратна средства намењена за покретање сопственог посла и самозапошљавање у текућој години, у износу од 250.000 динара по кориснику, које додељују локална самоуправа и Национална служба за запошљавање, добило је 11 будућих предузетника са подручја општине Ћуприја. На основу Локалног акционог плана запошљавања, који се реализује уз суфинансирање од стране Националне службе за запошљавање, опредељена су средства у висини од 5.870.000,00 динара, од чега општина Ћуприја учествује у финансирању мера активне политике запошљавања у износу од 3.000.000,00 динара, а Национална служба у износу осу од 2.870.000,00 динара. Подршка је пружена бизнис плановима у услужном сектору и занатству, за отварање козметичког салона, производњу предмета од пластике, поправку и одржавање возила, дигитални маркетинг и грађевинске фирме. Председник општине Јовица Антић рекао је да ће, због интересовања грађана за овај вид подршке, општина Ћуприја размотрити могућност да се и надаље у локалном буџету опредељују средства предвиђена за ову намену.
Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера активне политике запошљавања за 2021. годину, са општином Ћуприја закључен је почеком јула а поред субвенција за самозапошљавање одобрено је и финансирање 3 јавна рада за 20 лица у износу од 3.000.000,00 динара и реализација пројеката јавних радова је у току. Пројекти су углавном усмерени на одржавање и заштиту животне средине и природе и одржавање и обнављање јавне инфраструктуре на територији општине Ћуприја, крпљење рупа на путевима, чишћење путног појаса од отпада, чишћење ивичњака, чишћење и уређење зеленила у болничком кругу ОБ Ћуприја, уређење Атлетског стаадиона „Александар Петровић“, каже директорка Националне службе за запошљавање, филијала Јагодина, Светлана Митровић.
Сарадња и подршка општине Ћуприја Националној служби за запошљавање у решавању проблема незапослености је изузетно значајна а бенефити сарадње су вишеструку како у запошљавању нових радника тако и у оствареним резултатима за ширу заједницу у оквиру јавних радова

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП