ДОМ СРЕЋНО – ВАСПИТНА УСТАНОВА ПО САВРЕМЕНИМ СТАНДАРДИМА

Дом ученика средњих школа “Срећно” 51. годину постојања и рада дочекује као савремена установа ученичког стандарда, у којој се поред образовних и васпитних садржаја и активности, обезбеђује и смеђтај, исхрана, адекватни услови за учење, забаван и спортски живот младих. “Свака нова година за нас је нови изазов, нови задатак и лествица више у квалитету услуга које пружамо ученицима, истакла је Татјана Милојевић, директорка Дома ученика средњих школа “Срећно”, нагласивши да поред формирања ученичкoг парламента и вршњачког тима, који ће равноправно учествовати у доношењу одлука и заступању интереса свих ученика у дому, учињен значајан помак у погледу успостављања сарадње са сродним институцијама из земље и окружења.

Од ове године Дом ученика средњих школа “Срећно” активан је учесник у раду Међународне организације “Заједницa ученичких и студентских домова југоисточне Европе”, што је велика част и привилегија. Ово је јединствена прилика за размену искустава у области ученичког стандарда, изградњу јединствених и заједничких принципа и критеријума за унапређење делатности и успостављање сарадње међу домовима. За нас, ово је била прилика да поред представљања свог рада направимо преседан, потписивањем Повеље о братимљењу са три дома, Државен ученички дом „Мирка Гинова“- Битола из Републике Северне Македоније, Домом ученика Требиње из Републике Српске и Домом ученика средњих школа Чачак из Србије. Овим чином исказали смо наш став да су заједништво и сарадња основ сваког успешног рада и да нас повезивање и брисање граница, чини јачим и стабилнијим, истакла је директорка Милојевић.

Један од потписника Повеље о братимљењу је и Домом ученика средњих школа Чачак, а директорка дома Ивана Вукајловић, није скривала задовољство, што је досадашња плодоносна сарадња међу домовима, крунисана једним оваквим документом.

-Сарадња домова ученика средњих школа одувек је била на завидном нивоу. Размена искустава и примера добре праксе, од великог је значаја за унапређење рада установа, а потписивањем Повеље о братимљењу, нашу досадашњу сарадњу подигли смо на виши ниво, јер ћемо поред сарадње наставног кадра, омогућити ученицима да путују и посете друге домове и стекну нове пријатеље.

Неодвојиви део визије и стратешког опредељења јесте и посвећеност изградњи позитивног система вредности код генерација ученика и стварање успешних, креативних, хуманих, друштвено одговорних и социјално ангажованих особа, истакла је Милица Пауновић , председница ИО одбора дома Срећно.
Ученици дома и овог пута били су на висини задатака, од саме добродошлице, до пригодног програма који су припремили за велики број званица, које су увеличале обележавање 51. годишњице постојања и рада, малог дома великог срца.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП