ОТП БАНКА ДОНИРАЛА ДЕФИБРИЛАТОР ЋУПРИЈСКОЈ БОЛНИЦИ

ОТП банка данас је уручила 13 нових дефибрилатора вредности пет милиона динара с циљем директног унапређења ургентне медицине у Србији. На предлог Министарства здравља Републике Србије одређене су установе у којима су ови електромедицински уређаји најпотребнији. Портабилне дефибрилаторе регионални директори ОТП банке уручили су домовима здравља у Инђији, Младеновцу, Шиду, Великој Плани, Баточини, општим болницама у Чачку, Ћуприји, Лесковцу, Суботици и здравственом центру Врања.

Директору опште болнице у Ћуприји, др Слободану Гајићу,  дефибрилатор је уручио Горан Лапчевић, регионални директор за Западну Србију у ОТП банци.

Уручењу дефибрилатора за хитну медицинску помоћ присуствовали су Даница Грујичић, министарка здравља, и Предраг Михајловић, председник Извршног одбора и ЦЕО ОТП банке. Том приликом министарка је истакла значај оваквих донација, наводећи да су дефиблиратори уређаји који спашавају живот и захвалила ОТП банци што су, како је рекла, препознали потребе здравствених установа за овим апаратом.

“У моменту када дође до срчаног застоја или када дође до, како га ми зовемо, флатера, односно неконтролисаних контракција срца, дефибрилатор је тај који спашава живот. Мени је посебно драго што су уређаје добиле установе попут Здравственог центра Врање, затим Лесковац, Ћуприја, Чачак, у Војводини Шид, Инђија и Суботица, Баточина и Велика Плана. Ми смо им то и раније обећали, а захваљујући ОТП Банци, испунили смо то обећање”, навела је министарка здравља.
Михајловић је подсетио да је донација уследила након потписаног уговора између Банке и Министарства здравља Републике Србије крајем децембра 2023. године када је ОТП банка одлучила да средства за новогодишње поклоне клијената усмери на виши циљ.
„Данас смо заокружили новогодишњу донацију и уручили 13 нових мобилних дефибрилатора домовима здравља и општим болницама којима су најпотребније у нашој земљи. ОТП банка као друштвено одговорна компанија која послује у 91 граду са 153 експозитура на овај начин директно доприноси унапређењу ургентне медицине у Србији, и то у градовима где је исказана неопходност набавке уређаја који спасавају животе људи“, закључио је Михајловић.
ОТП банка један је од лидера у домену корпоративне одговорности на домаћем тржишту који унапређује друштвени амбијент где послује и то 365 дана у години. Као и до сада, и у будућности ће настојати да активно допринесе грађењу солидарније и хуманије друштвене заједнице у којој послује.
Директору опште болнице у Ћуприји дефибрилаторе је уручио Горан Лапчевић, регионални директор за Западну Србију у ОТП банци.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП