ДОНЕТА ОДЛУКА О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ЗА 2020. ГОДИНУ

Одборници Скупштине општине Ћуприја већином гласова усвојили су Одлуку о буџету општине за 2020. годину. 

“Ћуприја одавно више није слепа улица, већ општина са јасном визијом свог напретка која је из године у годину све перспективнија. Наш циљ је повећање броја становника, а буџет који је данас пред вама је развојни и реалан”, рекао је одборницима председник општине Нинослав Ерић. Он је нагласио да ће 2020. године бити завршени започети пројекти, а током 2020. радиће се пројектно-техничка докуметација за низ других пројеката важних за развој општине. Највећи посао биће замена водоводне и канализационе мреже са реконструкцијом тротоара и улица, а коначно ће бити завршено и асфалтирање пута Исаково-Вирине.

Председник Ерић је посебно истакао одличну сарадњу руководства локалне самоуправе са кабинетима председника Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић, те са ресорним министарствима. “До пре неколико година нико нас и ни за шта није питао нити примећивао, а сада се Ћуприја високо котира у републичким структурама. То је искључиво због нашег рада и посвећености. Очигледан пример је Светско атлетско првенство у дворани 2022. године, за које су пријављене две дворане – она у Београду где ће се одржавати такмичења и ћупријска која ће служити као тренинг центар.”

Образлажући буџет председник Ерић је рекао да ће са првим лепим данима почети реконструкција Улице Рада Симоновића која ће постати трг са шеталиштем и носиће име академика Драгослава Михаиловића, затим очекује се завршетак фонтане са спомеником посвећеним сећању на НАТО агресију, те постављање споменика кнезу Лазару.

Ерић је у свом експозеу истакао да ће у првом тромесечју наредне године бити отворена фабрика турске компаније “ФЕКА Аутомотив”, као и да се очекује почетак рада фабрике за производњу чарапа у власништву кинеског “Еурофибера”. Пословање у Ћуприји започеће и домаћа фирма “Гомекс”, која је закупила парцелу површине преко три хектара за изградњу свог дистрибутивног центра.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП