ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У НАВИГАЦИЈИ И ПРЕЦИЗНОМ СЛЕТАЊУ УЛТРАЛАКИХ ВАЗДУХОПЛОВА

Државно првенство у навигацији и прецизном слетању ултралаких ваздухоплова, девето по реду, одржано је на новоотворееном спортском аеродрому у атару Добричева где је своју умешност у управљању овим летилицама приказало 11 екипа са 22 такмичара из целе Србије. Пилоти и њихове посаде надметали су се у дисциплинама навигације са познатим тачкама и дисциплини прецизног слетања у категоријама моторни змај и ултралаки авион. Такмичење је протекло у најбољем могућем реду а поред тога што су се показали као изузетни домаћини и организатори државног првенства, чланови Аеро клуба Ћуприја остварили су врхунске како екипне тако и појединачне резултате.

У категорији авион, доминирали су пилоти АК Ћуприја, Мило Тодоровић и Горан Ковачевић и навигатори Андрија Новаковић и Бошко Тодоровић, сви чланови ћупријског Аеро клуба. У екипном пласману златно одличје отишло је у руке домаћина, друго место припало је АК Бор а треће АК “Утва” из Панчева.

Међу пилотима змаја најбољи резултат остварио је Перица Сабљић из АК Ћуприја, за њим је његов клупски колега Владимир Стојковић док је трећепласирани Милош Марич из АК Смедерево. Екипно најуспешнији је био ћупријски аеро клуб, затим следи панчевачка “Утва” и АК Смедерево.

Државно првенство у прецизном слетању ултралаких ваздухоплова одржано је у организацији Аероклуба „Ћуприја“ и Ваздухопловног савеза Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП