ПОЧИЊУ 37. МАТИЋЕВИ ДАНИ

Народна библиотека “Душан Матић” од 6. до 13. септембра биће организатор и домаћин 37. Матићевих дана, културне манифестације од републичког значаја посвећене лику и делу академика Душана Матића, зачетника српског надреализма и рођеног Ћупричанина. Манифестација почиње у четвртак, 6. септембра у 12 сати, панел дискусијом “Неограничени звучни простори поезије: Душан Матић и радио” у Дому културе “Синђелић”, и изложбом радова пристиглих на ликовни конкурс “Матићу у част” која се отвара у 18 сати у галерији музеја “Хореум Марги-Равно”.

Из богатог програмског садржаја свакако треба издвојити представљање дигиталне анимације цртежа Душана Матића “Поеме у боји” у петак, 7. септембра, од 15 сати у “Синђелићу”, монодраму “Флора Сендс” ФЕРЗЕНГ театра из Београда која се истог дана од 20 часова игра у сали ШОМО “Душан Сковран”, као и концерте “Ванила етно џез ансамбла” и етно групе “Јелек” из Београда, који ће у сали Музичке школе наступити у суботу од 20 часова.

Традиционални округли сто о стваралаштву и утицају Душана Матића на културни живот Србије и Југославије одржава се у среду, 12. септембра у 12 сати у просторијама библиотеке, а 37. Матићеви дани биће заокружени наредног дана тачно у подне, доделом награде “Матићев шал” најбољем младом аутору за првообјављену збирку поезије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП