ДВЕ ЛИСИЦЕ И ДВА ШАКАЛА ПЛЕН ЧЕТВРТОГ ГРУПНОГ ЛОВА НА ПРЕДАТОРЕ

Након две године пандемијске паузе, у ћупријском крају поново је одржан групни лов на предаторе. Ловачка секција Супска била је организатор хајке на вука, лисицу и шакала, у којој је учествовало око 180 ловаца из свих крајева Србије. Ловило се на подручју око језера Мућаве, у формацији потковице.

Према речима Горана Петровића, члана Ловачке секције Супска, популација шакала се у протеклих шест година приметно увећала, пре свега због чињенице да је у питању предатор који се брзо размножава, али и зато што га није лако уловити. Када су у питању лисице и вукови, њих има знатно мање.

Шакал се лови строго са чеке или из погона, онда када се организује групна хајка. Проблем је у томе што шакал живи у јами, па се под најездом ловаца завуче у рупу, а пошто се у лов на предаторе воде пси који нису јамари већ гоничи, не можемо да дођемо до већине њих.

Учесници четвртог групног лова на предаторе руководили су се смерницама Закона о лову и Закона о оружју и муницији. Током хајке устрељене су две лисице и два шакала.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП