СПОРТСКИ КЛУБОВИ ДОБИЛИ 23 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РАД У 2022.

Представници спортских удружења и клубова потписали су са Општином Ћуприја уговоре о суфинансирању за 2022. годину. На средства од локалне самоуправе, која је ове године за подршку спорту у Ћуприји издвојила рекордна 23 милиона динара, моћи ће да рачунају 23 спортска удружења, која су кандидовала укупно 27 пројектних програма.

Успешно настављамо са трендом повећања улагања у спорт – сваке године за 10 одсто у односу на претходну. За 2021. у питању је било 21 милион 300 хиљада динара, а у 2022. у сврху стимулисања спортских клубова и манифестација биће утрошена 23 милиона, што је највише икада. Ова област је за локалну самоуправу веома важна, јер спорт доприноси развоју наше омладине – истакао је председник општине Јовица Антић.

Општина Ћуприја ове године се потрудила да све процедуре заврши у краћем року него раније, што ће клубовима олакшати функционисање и обављање зацртаних активности. Ретка је појава да једна локална самоуправа стално повећава давања за спорт, колика год да су била у старту, али ако подсетим да су пре седам година клубови суфинансирани са укупно шест милиона динара, та чињеница говори сама за себе – истакао је Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја.

Владимир Васиљевић обавестио је представнике спортских удружења да до јуна месеца треба да израде план рада за 2023. годину, истовремено их подсећајући да до тада имају времена да изнесу сугестије у вези са текстом и одредбама новог Правилника о спорту.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП