ЕРАЗМУС ПЛУС – ДРУЖЕЊЕ КРОЗ НАУКУ

Ћупријска Гимназија је део великог европског “Еразмус плус програма”, који има за циљ истраживање и очување обновљивих извора енергије, те планирање паметних градова кроз научне и уметничке радионице. Гости су им ученици и њихови наставници из сродних школа у Литванији и Турској. Сарадња и дружење почели су у мају Литванији, настаљени су у Ћуприји а завршиће се у мају у Турској.

Госпођа Егле из Литваније је координатор пројекта и она је, чули смо, одабрала баш ћупријску гимазију за рад на овом пројекту. Како каже, чена очекивања су испуњена и веома је срећна што је у Србији и Ћуприји. Захвална је на срдачној добродошлици и одличним условима за рад ученика и наставника.

И гости из Турске су пуни утисака. Задовољни су сарадњом а пронашли су и пуно сличности које повезују два народа.

Гости из Литваније и Турске боравиће у Ћуприји седам дана. Како смо чули веома су задовољни и понеће одаведе прегршт успомена. Најважније, а то су ученици поручили, остаће у контакту са својим вршњацима и након овог пројекта.

Алза је из Турске. Веома јој је драго што је у Србији и што се напосередно може упознати са српском културом и традицијом. Слично је било и у Литванији. Пројекат који ради са својим српским и литванским другарима допринеће очувању обновљивих извора енергије и нада се да ће наћи примену у свакодневном животу.

Литванка Викторија је срећна и радосна је што је упознала нове другове, нове земље и нове културе. Каже да ће остати у контакту са пријатељима из Србије и Турске и након пројекта.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП