УДРУЖЕЊЕ МЛАДИХ ОТВОРИЛО КЛУБ ДРУШТВЕНИХ ИГАРА

Рачунар и мобилни телефон, у времену нових технологија постали су прека потреба и разлог што се комуникација међу људима, нарочито младима свела на минимум. Виртуелни свет игрица заменио је некада веома популарне друштвене игре без којих се дружење са пријатељима није могло ни замислити а забава и смех су били загарантовани. Удружење младих Ћуприје направило је корак даље у циљу да у догледно време млади добију свој простор за дружење и забаву, формирањем Клуба друштвених игара.
Главни циљ је да оформимо један посебан простор где ће млади у заказаним терминима моћи да се окупљају, квалитетно проводе своје слободно време, развијају креативност и такмичарски дух. Клуб је опремљен потребним мобилијаром и друштвеним играма, каже Филип Ћурић, председник Удружења младих.

У току ове године Удружење је спровело неколико веома успешних пројектата попут пројекта “Бирам да демократски комуницирам”, Каријерно информисање и саветовање и пројекат у коме се појављују као сарадници а на који су посебно поносни “Бирам да волонтирам”. Сарадник на овом пројекту су “Млади истраживачи Србије” а пројекат пружа младим људима прилику да стекну нове вештине, стекну нова познанства и учествују у многобројним волонтерским акцијама у земљи и иностранству. Била је ово прилика да из прве руке чују искуства и упознају се са поступком пријављивања за волонтирење у иностранству које им је пренео осамнаестогодишњи гимназијалац Лазар Лукић, који се био учесник волонтерског кампа у Мађарској.
Пројекат ПЛАY4YОУТХ спроводи Удружење младих Ћуприје, пројекат се финансира од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије, а реализују га Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца, Тим 42 из Лесковца, ЦеГраД из Обреновца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП