ЕРИЋ: НАСТАВЉАМО СА РАЗВОЈЕМ ЋУПРИЈЕ УПРКОС ПАНДЕМИЈИ

Одборници СО Ћуприја изгласали су Одлуку о буџету општине за 2021. годину, који износи 1.586.691.320 динара. Према речима председника локалног парламента Нинослава Ерића, и поред пандемије коронавируса Ћуприја ће наставити путем развоја, који је трасирала још 2013. године.

У години пред нама највише ће се улагати у привреду, комуналну и путну инфраструктуру. Влада Републике Србије већ у првих шест месеци финансираће са 670 милиона динара развој Индустријске зоне Добричево, а са 120 милиона завршетак санације бујичне воде “Луди поток” – навео је Ерић.

Новост је путна инфраструктура на простору Индустријске зоне Добричево, за коју је донет плански основ и усаглашен са постојећим стањем. Очекује нас енергетска рекострукцијаОШ “Вук Караџић” и завршетак изградње подручне школе у Батинцу. Што се тиче реконструкције ОШ “13. октобар”, тај пројекат ће према одлуци републичких власти због пандемије бити одложен за другу половину године, када се очекује и почетак изградње Интернистичког блока у Општој болници.

Буџетом за наредну годину предвиђена је и замена комплетне расвете у граду, односно прелазак на LED осветљење. У другој половини 2021. биће реконструисана Улица Цара Лазара, али и неке централне градске улице. Такође, завршен је поступак легализације објекта Прве месне заједнице који ће бити претворен у салу за венчања – објашњава Нинослав Ерић.

Због епидемиолошке ситуације у другом делу следеће године почеће реконструкција водоводне мреже у граду иако је завршен пројекат, а следи и уређење трга и споменика сећања на жртве НАТО агресије – каже председник СО Ћуприја.

Разлог за кашњење је процес преноса власништва над земљиштем на општину. Сада је локална самоуправа власник читаве парцеле, па ће и посао око изградње тог споменика бити приведен крају. Једино је жалосно што Општина Ћуприја још увек плаћа заостале дугове Дома здравља направљене за време претходне власти, за које је из буџета за 2021. издвојено 100 милиона динара. По свему судећи плаћаћемо их и у наредне две године, уместо да тај новац усмеравамо у развојне токове.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП