ПУТОВАЊЕ СЛИКОМ И РЕЧЈУ ПО СВЕТОЈ ЗЕМЉИ

Срђан Ратковић је званични туристички водич министарства туризма Владе Израела и сведок је великог интересовања туриста из Србије за обилазак Свете земље Израиљеве. Своје импресије и познавање знаменитости Јерусалима поделио je са Ћупричанима и њиховим гостима, који су желели да из близа упознају колевку хришћанства.

У моменту када сам ја почео да се бавим овим послом, а то је било пре 15 година, били смо на бројкама од пет до седам хиљада људи. Након тога тај број је све више растао и сада можемо рећи да живимо у времену обнове интересовања наших људи за Свету земљу, тако да, када говоримо о времену пре короне и последњих немилих догађаја, баратамо бројкама од преко 12 хиљада наших људи. Година 2019. била је рекордна и тада је било преко 15 хиљада Срба из читавог света, Србије, Републике Српске, Црне Горе – рекао је Ратковић. Веза Србије и Свете земље је нераскидива и биће скоро осам векова откако је званично забележена прва посете званичника СПЦ Јерусалиму – рекао је Ратковић.

Видео путовање Светом земљом организовала је црква светог Ђорђа, уз помоћ музеја Хореум Марги Равно. Скуп је поздравио старешина цркве протојереј Рајко Рајковић, а увличао хор цркве светог Ђорђа.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП