ЕРИЋ: У ЋУПРИЈИ СТАБИЛНИЈЕ, БОЈАЗАН ОД НОВОГ ТАЛАСА ЗАРАЗЕ ИЗ СУСЕДНИХ ОПШТИНА

Ситуација у општини Ћуприја се стабилизовала и вести о епидемији су боље него претходних дана, али има бојазни од новог таласа заразе који би могао да дође из суседних градова – изјавио је Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја и командант Штаба за ванредне ситуације

“Оно што ме плаши је да у Ћуприји ситуација може да ескалира, пре свега због околних градова. Тамо је тренутно мањи број заражених особа, али према информацијама које стижу од Завода за јавно здравље „Поморавље“ број заражених у Параћину и Јагодини почиње да се повећава, и надам се да су штабови у ове две суседне локалне самоуправе предузели радикалне мере, које смо ми већ на почетку увели.”

Ерић је истакао да је Инфективно одељење Опште болнице Ћуприја место где прво долазе особе са територије Поморавског округа заражене коронавирусом, те да су током викенда стручњаци Завода за јавно здравље „Поморавље“ обавили едукацију медицинских сестара из домова здравља свих шест поморавских локалних самоуправа, како би што већи број узорака био прикупљен.

“Морам да нагласим да ЗЗЈЗ „Поморавље“ одлучује о томе коме се ради анализа. Не може свако да буде узоркован. Свакако је повећан број тестова на коронавирус, али се налози за узимање узорака издају за оне који су били у контакту са зараженим лицима, као и за особе које имају карактеристичне симптоме короне”, истакао је председник Ерић, додавши да ће дезинфиковање градских улица и приступних стаза у Општој болници бити настављено за пар дана, чим временске прилике то дозволе.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП