“ФЕКА АУТОМОТИВ” ЋЕ ГРАДИТИ ЈОШ ЈЕДНУ ФАБРИКУ У ЋУПРИЈИ

Посету турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Србији пратили су бројни сусрети привредника обе земље. Потписано је садам протокола о сарадњи, а председник Србије Алексадар Вучић je изјавио да су турски привредници добродошли и да увек могу да рачунају на помоћ државе.

Ћуприја већ има добру сарадњу са турским инвеститорима. У наредном периоду очекује са да та сарадња буде проширена.

Веома смо задовољни сарадњом са Владом Србије и локалном самоуправом у Ћуприји. Увек када су нам били потребни изашли су нам у сусрет, и то веома брзо”, изјавио је Серкан Куруоглу, генерални менаџер компаније „ФЕКА Аутомотив“, која је ће у Ћуприји градити још једну фабрику.

Нинослав Ерић, народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја, заложио се да централна општина Средњег Поморавља добије нову гринфилд инвестицију. То ће бити још једна фабрика компаније ФЕКА, што је својом изјавом потврдио и генерални менаџер Куруоглу.

Поред постојеће, биће изграђена још једна фабрика од седам и по хиљада квадрата, што ће укупно износити 15.000 квадрата. То је за наше Ћупричане врло значајно, наравно и за Параћинце и Јагодинце, јер ће 500 радника бити запослено у ова два постројења“, истакао је народни посланик Нинослав Ерић.

 

 

Он је најавио да ће изградња почети врло брзо, још овог месеца, јер је ФЕКА потписала уговор са Фијатом о производњи делова за електричне аутомобиле, који ће од 2024. године бити прављени у Крагујевцу, па ће ново фабричко постројење у Индустријској зони „Минел“ морати да буде завршено септембра наредне године.

Ерић је додао да је општина Ћуприја већ обезбедила додатна два хектара за изградњу нове фабрике турског инвеститора.

О добрим економским односима Србије и Турске, говори податак да је обим наше трговинске размене превазишао две милијарде долара годишње са тенденцијом повећања, а да турске компаније у Србији запошљавају скоро 10.000 људи.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП