ФЕКА ШИРИ ПРОИЗВОДНЕ КАПАЦИТЕТЕ У ЋУПРИЈИ

Општина Ћуприја обавестила је јавност о поднетом захтеву за давање сагласности на студију о процени утицаја на животну средину за пројекат пословно-производни комплекс КО Ћуприја, чији је носилац турски инвеститор Фека Аутомотиве.

Према урбанистичком пројекту за доградњу и реконструкцију фабрике Фека Аутомотиве у Ћуприји, који је летос израдио архитектонски биро ДС десигн из Ћуприје, планирана је реконструкција и доградња постојећег производно-пословног објекта за производњу ретровизора у склоповима за различите типове возила.

Планираном реконструкцијом и доградњом повећава се капацитет у ињекцијском изливању пластичних компоненти, као и у склапању готових компоненти, уз проширење капацитета за сировине на 72 палетна места, наведено је у пројекту.

Доградња постојећег производно-пословног објекта подразумева изградњу магацина готових производа на 3.609 м2 и административног блока на 939 м2, проширење магацина сировина, градњу просторије за чишћење носача и пратеће постројење за прераду отпадних вода, као и помоћног објекта. Површина тренутно изграђених објеката износи 6.705 м2, а укупна бруто изграђена површина комплекса након доградње износиће 14.200 м2.

Укупан број запослених је 160 а планира се повећање броја на 200.

У будућности је планирана и потенцијална даља изградња у оквиру фабричког комплекса, стоји у пројекту.
Фека Аутомотиве фабрика за производњу аутомобилских делова у Ћуприји почела је са радом у јулу 2020. године.

Пре годину дана најављено је да турски инвеститор планира изградњу још једног погона у Ћуприји и запошљавање још радника. Како је тада рекао председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић, поред постојеће, биће изграђена још једна фабрика од 7.500 м2, што ће укупно износити 15.000 м2. Фека је потписала уговор са Стелантисом о производњи делова за електричне аутомобиле, који ће од 2024. године бити прављени у Крагујевцу. Ерић је навео и да је Општина Ћуприја обезбедила додатна 2 ха за изградњу нове фабрике турског инвеститора.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП