ФЕСТИВАЛ КОЈИ ЈЕ ЋУПРИЈИ БИО ПРЕКО ПОТРЕБАН

Фестивал музичке изузетности “Ravanelius” својим премијерним издањем побрао је позитивне критике и испунио срца публике, која је уживала у извођењу класичне музике врхунских уметника.

Током три фестивалска дана на сцени у ШОМО “Душан Сковран” и у Школи за музичке таленте наступили су Велики оркестар Школе за музичке таленте и проф. Драган Ђорђевић, камерни ансамбл у саставу Роман Симовић, Роберт Лакатош, Милена Симовић, Лазар Милетић, Марко Милетић, Драган Ђорђевић и Владимир Милошевић, а шлаг на торти био је концерт оркестра “Camerata Academica” из Новог Сада и маестра Романа Симовића. Према оцени организатора, Установe културе и Школе за музичке таленте, први “Ravanelius” био је и више него успешан.

“Јако сам поносна на одржавање фестивала на коме наступају врхунски извођачи који су овде захваљујући Драгану Ђорђевићу и заиста је велика част имати овакав фестивал у граду, а надам се да ће се одржавати и убудуће” рекла је Данијела Јовић, директорка Школе за музичке таленте.

Срце ми је пуно због успешности фестивала. Осећала се огромна енергија и у публици и међу извођачима, због чега сам се и ја осећао заиста изузетно”, додао је Драган Ђорђевић.

“Ravanelius” је јако важан за Ћуприју, која има јединствену школу у Србији, установу која је извела на пут много генерација предивних уметника. Надам се да ће ресорно министарство подржати даље одржавање фестивала, јер је то потребно овом граду, што смо могли да видимо свих вечери по реакцији публике”, поручио је Роман Симовић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП