ПРИПРЕМЕ ЗА “ТЕНКОВСКИ БИАТЛОН” У ПУНОМ ЈЕКУ

Завршној фази припрема тенковских посада Војске Србије за учешће на 6. Међународним војним играма у Русији и такмичење у дисциплини “Тенковски биатлон”, које се одвијају на Пасуљанским ливадама, присуствовали су министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

За такмичење у Руској Федерацији увежбавало се девет тенковских посада, а евалуацију и одабир четири најбоље које ће представљати Војску Србије (три такмичарске и једне резервне), извршило је руководство задужено за припреме које предводи командант 17. механизованог батаљона Прве бригаде Копнене војске, потпуковник Раде Адамовић. “Приказали смо гађање у индивидуалној трци тенковским топом 125мм, противавионским митраљезом 12,7мм и спрегнутим митраљезом 7,62мм и савладавана је стаза без препрека”, истакао је потпуковник Адамовић и додао да се нада што бољем пласману у Руској Федерацији.

Овом приликом приказан је само један сегмент обуке тенкиста за учешће на седмом “Тенковском биатлону” којим ће отпочети Међународне војне игре, а који се одржава од 3. до 17. августа на полигону “Алабино” у московској области у Руској Федерацији. “Данас смо приказали две трке по пропозицијама за штафетну и индивидуалну трку. Индивидуална трка се вози у квалификацијама за полуфинале, док се штафетна вози у полуфиналу и финалу тенковског биатлона”, објаснио је потпоручник Душан Стеванчев, члан тима која се припрема за овогодишње такмичење.

Припреме за “Тенковски биатлон” трајаће до 19. јула, у више фаза. Прва фаза припрема одржана је на полигону “Међа”, где је увежбана вожња на стази са свим препрекама какве се и очекују на такмичењу. Своје учешће пријавило је више од 20 земаља, а полазак тенковских посада Војске Србије за Руску Федерацију планиран је за 25. јул.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП