ФИНАНСИРАЊЕ ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ И БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Одржана 37. редовна седница Скупштине општине Ћуприја
БЛИЖИ И НА УСЛУЗИ ЋУПРИЧАНИМА
Накнада трошкова за вантелесну оплодњу и субвенционисање превоза за пензионере и средњошколце у приградском саобраћају новине су које ће локaлна самоуправа пружати грађанима током ове године

Захваљујући уштедама оствареним током протекле године и развојнoм буџету за ову годину, можемо да планирамо низ активности којима ћемо бити ближи и на услузи сваком грађанину општине Ћуприја – рекао је одборницима председник општине Нинослав Ерић. Он је посебно апострофирао накнаду трошкова за вантелесну оплодњу ради повећања наталитета и бриге о породицама које желе да имају децу, а супружници су старији од 43 године. За те потребе општина је издвојила два и по милиона динара, а одборници су усвојили одлуку којом се остварују права на накнаду трошкова.
Захваљујући концесији за приградски превоз ђака и путника и оствареним уштедама у прилици смо да субвенционишемо превоз пензионера и ученика средњих школа на приградским линијама током наредна два месеца – рекао је председник Ерић и нагласио да ће након тога бити урађена анализа коришћења приградског превоза за ове категорије становништва и јавности бити представљен нови ред вожње, који би требало да буде и коначан. Председник Ерић је рекао да ће, уколико постоји потреба и анализе то потврде, још неке категорије становништва бити покривене субвенционисаним превозом. Одборници Скупштине општине усвојили су предложени “Анекс један” уговора о поверевању обављања комуналне делатности градског и приградског превоза путника на територији општине Ћуприја.
У наставку седнице одборници су усвојили одлуку о Географском информационом ситему општине Ћуприја. Ћуприја је заједно са Нишом конкурисала код СКГО и добила програм “Ексчејнџ 5”, који је веома важан јер подразумева системско обједињавање рада јавних служби, односно омогућава јавни увид у објекте, пословне локације и инвестиционе зоне на територији општине – рекао је председник Ерић.
Одборници Скупштине општине Ћуприја разматрали су и усвојили предлог Правилника о измени Правилника о раду Музеја “Хореум Марги-Равно”, те извештај о извршавању одлука, других аката и извештај о раду Општинског већа.
Разматран је и усвојен годишњи извештај о раду Савета за здравље општине Ћуприја за протеклу годину, годишњи извештај о раду Штаба за ванредне ситуације и извештаје и годишње планове рада инспекцијског надзора за текућу годину.
Одборници су усвојили и Програм одржавања јавне хигијене са планом изношења смећа за 2020. годину.
Горан Петровић, доктор ветеринарске медицине, именован је за вршиоца дужности директора ЈП “Зоохигијена” Ћуприја.

Коментари

There is 1 comment for this article
  1. Svitac 29. фебруар 2020. 10:27

    A isplata za prvo dete? Jos 101 000 ili ce biti povecanja?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП