ФИНАНСИРАЊЕ ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ И БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Одржана 37. редовна седница Скупштине општине Ћуприја
БЛИЖИ И НА УСЛУЗИ ЋУПРИЧАНИМА
Накнада трошкова за вантелесну оплодњу и субвенционисање превоза за пензионере и средњошколце у приградском саобраћају новине су које ће локaлна самоуправа пружати грађанима током ове године

Захваљујући уштедама оствареним током протекле године и развојнoм буџету за ову годину, можемо да планирамо низ активности којима ћемо бити ближи и на услузи сваком грађанину општине Ћуприја – рекао је одборницима председник општине Нинослав Ерић. Он је посебно апострофирао накнаду трошкова за вантелесну оплодњу ради повећања наталитета и бриге о породицама које желе да имају децу, а супружници су старији од 43 године. За те потребе општина је издвојила два и по милиона динара, а одборници су усвојили одлуку којом се остварују права на накнаду трошкова.
Захваљујући концесији за приградски превоз ђака и путника и оствареним уштедама у прилици смо да субвенционишемо превоз пензионера и ученика средњих школа на приградским линијама током наредна два месеца – рекао је председник Ерић и нагласио да ће након тога бити урађена анализа коришћења приградског превоза за ове категорије становништва и јавности бити представљен нови ред вожње, који би требало да буде и коначан. Председник Ерић је рекао да ће, уколико постоји потреба и анализе то потврде, још неке категорије становништва бити покривене субвенционисаним превозом. Одборници Скупштине општине усвојили су предложени “Анекс један” уговора о поверевању обављања комуналне делатности градског и приградског превоза путника на територији општине Ћуприја.
У наставку седнице одборници су усвојили одлуку о Географском информационом ситему општине Ћуприја. Ћуприја је заједно са Нишом конкурисала код СКГО и добила програм “Ексчејнџ 5”, који је веома важан јер подразумева системско обједињавање рада јавних служби, односно омогућава јавни увид у објекте, пословне локације и инвестиционе зоне на територији општине – рекао је председник Ерић.
Одборници Скупштине општине Ћуприја разматрали су и усвојили предлог Правилника о измени Правилника о раду Музеја “Хореум Марги-Равно”, те извештај о извршавању одлука, других аката и извештај о раду Општинског већа.
Разматран је и усвојен годишњи извештај о раду Савета за здравље општине Ћуприја за протеклу годину, годишњи извештај о раду Штаба за ванредне ситуације и извештаје и годишње планове рада инспекцијског надзора за текућу годину.
Одборници су усвојили и Програм одржавања јавне хигијене са планом изношења смећа за 2020. годину.
Горан Петровић, доктор ветеринарске медицине, именован је за вршиоца дужности директора ЈП “Зоохигијена” Ћуприја.

One thought on “ФИНАНСИРАЊЕ ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ И БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ

  • 29. фебруара 2020. at 10:27
    Permalink

    A isplata za prvo dete? Jos 101 000 ili ce biti povecanja?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.