АЛЕКСА ТОМИЋ У ДРЕСУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

На основу досадашњих резултата и остварене норме, Алекса Томић, 16-годишњи атлетичар ОАК “Морава” из Ћуприје, носиће дрес са националним грбом на предстојећем U18 шестомечу у дворани за млађе јуниоре/ке, који ће 7. марта бити одржан у Истанбулу. 

Алекса ће наступити у трци на 1500 метара, у средњепругашкој атлетској дисциплини у којој је на недавно одржаном државном дворанском првенству за млађе јуниоре освојио златну медаљу. Поред земље домаћина, Турске, наступиће и јуниорске атлетске репрезентације Француске, Украјине, Белорусије, Казахстана и Србије.

У саставу репрезентације, на месту тренера путује и Драган Здравковић, председник ОАК “Морава” и тренер средњепругаша. ОАК “Морава” један је од спортских колектива који из својих редова већ деценијама уназад даје атлетске репрезентативце, у чијем су власништву остали многи државни рекорди. Велике заслуге за успехе младих нада ђупријске атлетске школе имају тренери Драган Здравковић и Снежана Јовановић, који су захваљујући преданом раду и искуству успели да изнедре нову генерацију успешних атлетичара, попут Алексе Милановића, Алексе Томића, Срећка Милановића и Мирослава Дукадиновића, који су до сада имали част да бране боје државне репрезентације, и краљицу спортова врате на место које заслужује у граду на Морави.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП