ФОНД ПИО – САВЕТОДАВНИ ДАН

У просторијама Републичког Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Филијала у Ћуприји, одржан је међународни саветодавни дан. Грађани, који су се претходних недељу дана пријављивали, могли су да, у непосредном разговору са стручним лицима, добију помоћ и савете у вези са остваривањем права на пензију, по основу стажа стеченог у Немачкој и Србији.

Према речима Виолете Тодосијевић, директорке Филијале фонда ПИО у Ћуприји, разговори су протекли у атмосфери сарадње и разумевања. Циљ је помоћи свим нашим сународницима да остваре своја права на немачке пензије – рекла је директорка Тодосијевић.

На овим разговорима саветодавци из немачког Фонда за пензијско и инвалидско осигурање и РФ ПИО Србије пружили су бесплатну правну помоћ лицима која остварују права из пензијског и инвалидског осигурања применом споразума из области социјалног осигурања закљученог између Србије и Немачке. У Ћуприји се радило се у три тима. Заинтересованим грађанима савете су пружали стручњаци из обе земље.

Немачке колеге наишле су на срдачан пријем у Ћуприји. Кажу да им је циљ сарадња у корист свих клијената који имају потребу за остваривањем својих права

Уколико је неко од заинтересованих грађана био спречен да дође у Ћуприју на саветодавни дан, надлежни су поручили да осигураници своја права, по основу стажа стеченог у Немачкој, могу у наредном периоду да потраже у седишту Републичког Фонда ПИО у Београду.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП