ЗНАЊЕМ ДО ВЕЋЕ ПРОИЗВОДЊЕ

У Институ за крмно биље из Крушевца сматрају да је један од кључних услова за развој и унапређење пољопривреде подизање нивоа знања фармера. Иста жеља руководи и локлану самоуправу, која је захваљујући дугогодишњој успешној сарадњи са овом рефернтном установом реализовала још један у низу пројеката помоћи пољопривредницма. Овога пута узгајивачи стоке и пчелари добили су стручну помоћ како да побољшају своју производњу.

Стручњаци из Института боравили су на тарену. Наишли су на разумевање и помоћ, а пре свега на жељу фармера, како сточара, тако и пчелара, у овом случају, да образовањем, односно знањем, примењујући адекватне мере, побољшају своју производњу – рекли су стручњаци Института за крмно биље из Крушевца.

Задовољни су и домаћи произвођачи. Један од најмлађи и најактивнијих је Иван Јовновић, који из године у годину има све више успеха у узгоју пчела и производњи меда. Каже да ће му стучна помоћ вишеструко користити.

Како сазнајемо срадања ће бити натављена на обострану корист. Представници Инстутута очекују да се још више, пре свага младих, укљчи у процес едукације, што је и циљ локлане самоуправе, када је у питању пољопривреда.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП