ГОДИНА ДУПЛИРАЊА ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА И ВЕЛИКИХ ПРОЈЕКАТА

Закључно са данашњим датумом извршење буџета општине Ћуприја премашило је милијарду динара. Ове године успели смо да пробијемо ту магичну границу и приходе у општинској каси повећамо више него дупло у односу на претходни период. Такође са свим грађанима желим да поделим вест да је пројекат изградње атлетске дворане уврштен у инвестициони план Републике Србије – саопштио је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић на традиционалној новогодишњој конференцији за медије.

У осврту на капиталне пројекте започете у 2019. години који ће своју финализацију видети у наредном периоду, председник Ерић истакао је почетак изградње споменика кнезу Лазару, асфалтирање прилазног пута ка манастиру Раваница и изградњу паркинга надомак ове велике светиње, реконструкцију тротоара у Улици Кнеза Милоша. “Што је најважније, 2020. почеће да се назире решење највећег проблема Ћуприје, а то је водоснабдевање. Предвиђена је замена целокупне водоводне мреже у граду, као и изградња водовода и канализације у свим селима наше општине.”

“За општину Ћуприја јако је важан привредни развој. Кинеска компаније “Еурофибер” почетком следеће године покренуће у својој новој фабрици производњу чарапа, а очекујемо да од марта крене са радом и турска фабрика ауто расвете “ФЕКА аутомотив”, објашњава председник општине Ћуприја.

Ерић је најавио и реконструкцију целокупног комплекса Опште болнице, чија прва фаза стартује већ у јануару, са комплетирањем пројектно-техничке документације за изградњу интернистичког блока и градске топлане. 2020. биће урађена и документација за пројекат новог моста на Великој Морави, а стартоваће и радови на тргу Драгослава Михаиловића код Гимназије, као и на тргу сећања на НАТО агресију.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП