ГОДИНЕ УСПЕШНОГ ПОСЛОВАЊА

Урс Шмид, амбасадор Швајцарске у Србији, посетио је компанију “Standard furniture Serbia”. Разлог његове посете био је упознавање са досадашњим улагањем, пословањем и плановима швајцарског инвеститора “Daccomet”, који је власник компаније.

Aмбасадор Шмид интересовао се и за увођење дуалног образовања, с обзиром на то да је компанија Стандард почела сарадњу са Техничком школом у Ћуприји. На иницијативу компаније, у школи је први пут отворен дрвно-прерађивачки смер, са два образовна профила дуалног образовања, столар и оператер за израду намештаја.

“Србија и Швајцарска славе тридесет година успешне привредне сарадње. Тренутно се праве планови за наредне четири године. У првом плану швајцарске помоћи остаће подршка економском развоју и запошљавању, као и ширењу система дуалног образовања”, рекао је амбасадор Шмид.

Швајцарска је лидер у области дуалног образовања. Поред многих земаља у свету Швајцарска саветује и државне институције у Србији како би што ефикасније спроводиле програм дуалног образовања.

Един Дацић, председник Скупштине компаније “Standard furniture Serbia” истакао је захвалност амбасадору Шмиду и Швајцарској на сарадњи и помоћи и нагласио да је у компанији тренутно запослено 370 радника.

“Швајцарска подржава Србију у њеном економском развоју, а самим тим и нашу компанију. Компанија “Standard furniture Serbia” је у последње три године уложила 2,3 милиона евра у проширење производње. Отварамо нова радна места. Систем дуалног образовања је кључ нашег развоја у будућности”, рекао је Един Дацић.

“Иза нас је једна од најуспешнијих година у раду компаније. Забележили смо раст од 25 посто. Током ове године напредовали смо још за 10 посто. Наш главни купац и даље је Шведска “Икеа”, рекао је генерални директор Миодраг Перовић.

Он је нагласио да “Standard furniture Serbia” наставља да расте и развија се. У наредном периоду компанију очекује нови инвестициони циклус у коме ће се радити на модернизацији фабрике и запошљавању још већег броја радника.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП