ГОДИНУ ДАНА ПОСТОЈАЊА ГРУПЕ “ПОМОЋ ПРИЈАТЕЉУ”

Ових се дана све чешће говори о хуманости и човечности. На нешто тежи начин утврђује се давно заборављено градиво стицано домаћим васпитањем које се негде у годинама кризе и чудних вредности и вредновања затурило негде у међупростору. И ту и остало. Када је пре годину дана, одлучио да преко друштвене мреже затражи помоћ за свог пријатеља Владан Милосављевић ни слутио није да ће овим потезом започети причу са срећним крајем без краја. За кратко време група “Помоћ пријатељу” постала је невероватна заједница људи огромног срца и енергије која сада броји око 5 ипо хиљада чланова од чега је 5 хиљада стално активних.

“Хуманости се учимо сваког дана, изнова и изнова. На малим гестовима обичних људи и ситним доброчинствима чија човечност превазилази њихову материјалну вредност, каже Владан Милосављевић. За ових годину дана тешко је поименце набројати све оне који су путем ове групе решили своје мале и велике проблеме а још теже оне који су помоћ нудили и својим позитивним коментарима били наша најбоља референца и потврда пожртвованости и хуманости.

”Помоћ у храни, лековима, новчане донације, савети, предлози, аукције само су делић активности које смо спроводили у протеклих 365 дана. Помоћ је стизала са свих страна из града, околине и иностранства а већина објава, колико год се у први мах чинила нереално изводљивом решавала у кратком року. Многи људи су у име “Помоћ пријатељу” уградили себе и своје слободно време, укључили своје пријатеље, и пријатеље својих пријатеља и зато се никада нисам покајао што сам започео ову причу. Планови су да се током ове године региструјемо чиме ћемо себи отворити врата сарадње са далеко већим бројем организација, закључује Милосављевић

Можда се на примеру ове групе треба учити колико је “Хвала” постала скупа реч. Јер једино њоме и може да се плати хуманост и човечност. Јер једино тада све ово и има смисла, сагласни су њени чланови.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП