У НЕДЕЉУ ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА У ЋУПРИЈИ

У организацији Пчеларског друштва “Раваница -Немања” у недељу, 8. октобра са почетком у 11 часова,  у Моравском парку биће одржан трећи Међународни сајам пчеларства, меда и здраве хране. Према речима организатора, до сада је учешће пријавило око 20 излагача из земље и окружења, који ће на својим штандовима изложити мед и богат асортиман пчелињих производа.

Сајам пчеларства, меда и здраве хране прилика је да се на једном месту окупе пчелари, произвођачи опреме за пчеларење, али и љубитељи меда и пчелињих производа, па смо се зато потрудили да ове године Сајам обилује низом пропратних садржаја који ће привући што већи број посетилаца. Поред домаћих пчелара, очекујемо госте из суседних земаља из пчеларских удружења са којима сарађујемо дуги низ година,  каже Милан Николић, председник ПД Раваница Немања.

Сајам је прилика да се, поред меда и других пчелињих производа, по најповољнијим условима набави и комплетна пчеларска опрема и репроматеријали.

Ове године покренута је велика кампања Савеза пчеларских организација Србије како би се спречила појава тзв.”лажног” меда на тржишту, па ће посетиоци нашег сајма бити у прилици да се из прве руке увере у квалитет меда као и да добију савет како да препознају вештачки мед којег је све више на тржишту и који угрожава рад правих произвођача.

У оквиру Сајма биће одржане ликовне и едукативне радионице за децу на тему пчеларства а песмом и игром манифестацију ће увеличати фолклорни ансамбли. Организацију сајма помогла је ТО општине Ћуприја а покровитељ је општина Ћуприја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП