“ГОРИ МОРАВА” И ДАЉЕ НАЈЧИТАНИЈИ РОМАН У ЋУПРИЈСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Ћупричани су из Народне библиотеке “Душан Матић” у 2022. години највише позајмљивали роман “Гори Морава “ академика Драгослава Михајловић, док су према подацима Народне библиотеке Србије, међу најчитанијима, не само у ћупријкој библиотеци, романи “Газде и слуге“ и “Кад су слуге постале газде” историчара и књиженика Дејана Николића из Свилајнца. Високо се котирају и његови романи “Време искушења” и “Ни на небу, ни на земљи”.
Међу најчитанијим остварењима домаће белетристике су романи Владе Арсића и Јелене Бачић Алимпић “Бродолом” и “Неки други живот”, Мисија: музеј, Иване Нешић, а међу класицима, најчитанији су били Шекспирови “Ромео и Јулија.
Најмлађи читаоци, поред обавезне лектире најзаинтересованији су били за авантуристичке романе, па је међу најчитанијим “Нађа и вук у епизоди наследсво”, Академија Једнорог, ауторке Џули Сајкс и “Аги и Ема” аутора Игора Коларова. Ларусова енциклопедиј,а и ове године, оправдала епитет књиге која се увек чита. Деца су читала и поезију Душка Радовића, “Нађа и вук” Николете Новак и “Ружицу и њене птичице” ауторке Будиславе Шћекић. Са Дечијег одељења често су позајмљиване и авантуре Џеронима Стилтона, ауторке Елизабете Дами.

Чланску карту библиотеке „ Душан Матић” поседује близу четири и по хиљаде људи из Ћуприје и околине. Књижни фонд чини око 61 хиљада наслова, а читаоцима су на располагању и дневне новине и стручни часописи.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП