“ГОРИ МОРАВА” И ДАЉЕ НАЈЧИТАНИЈИ РОМАН У ЋУПРИЈСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Народна библиотека “Душан Матић” током летњих месеци радиће пуно радно време са корисницима, уз поштовање свих епидемиолошких мера и мера физичког дистанцирања. На снази је и даље обавезна употреба заштитних маски и рукавица, док се сва литература редовно дезинфикује.

Статистика каже да је на одељењу за одрасле једна од најтраженијих књига и даље роман “Гори Морава”, још једно ремек-дело академика Драгослава Михаиловића. Чекало се и на позајмицу романа “Време искушења” Дејана Николића, а ништа мању пажњу читалаца није привукао роман “Кад звона занеме” Владе Арсића. Међу делима страних аутора читалачка публика најрадије је бирала роман “Поремећеност света” Амина Малуфа, “Слепило” Жозеа Сарамага и роман “Нестала” Тес Геритсен.

Када је реч о најмлађим читаоцима, они су се углавном одлучивали за пустоловне романе, али и за нешто “тананије” штиво. На Одељењу за децу најчешће су позајмљивали роман Дејвида Валијамса “Упознајте Џека Спадала”, “Како да преживиш сломљено срце” Франсин Омен и роман Анђеле Нанети “Мој дека је био трешња”. Од домаћих аутора приметно се издвојила ауторка Јасминка Петровић и књига “Лето кад сам научила да летим”.

Током ове године библиотека ће реализовати неколико пројеката. Један од њих односи се на аутоматизацију библиотекарског пословања, а наменска средства у висини од пола милиона динара доделило је Министарство кулутуре и информисања на основу конкурса за пројекте у области заштите културног наслеђа. Други пројекат тиче се откупа књига који спроводи Министарство културе за потребе јавних библиотека. Ове године библиотека “Душан Матић” требало би да из откупа добије још 300 нових примерака, чиме ће значајно бити обновљен њен књижни фонд.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП