ИНТЕНЗИВНИЈА САРАДЊА ДОМАЋИХ ПРИВРЕДНИКА И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Основни задатак Пословног савета је да обезбеди стални дијалог између општине и приватног сектора и сарадњу која ће омогућити боље услове пословања на локалном нивоу – један је од закључака са 4. седнице Пословног савета општине Ћуприја.

Седници је присуствовала трећина чланова савета, али је дијалог са представницима локалне самоуправе био конструктиван и надамо се да у наредном периоду буду предузети конкретни кораци у смеру интензивније сарадње ова два сектора – истакао је Петар Стошић, председник Пословног савета.

Генерални проблем привредника јесте спорост у извршењу неких захтева, али се због њихове комплексности решавање не односи само на делокруг локалне самоуправе, већ се преноси и на републичке инстанце, па отуда и спорост. Поред тога, акценат је стављен на статус домаћих привредника у односу на иностране инвеститоре, у смислу истоветне проходности. Сигуран сам да ће ова иницијатива конкретним мерама потврдити одлучност локалне самоуправе да изнађе адекватна решења за изнете захтеве, јер треба узети у обзир да домаћи инвеститори нису “гринфилд инвеститори”, већ се њихова политика односи махом на обнављање постојећих капацитета.

Према речима председника општине Ћуприја Јовице Антића, глас привредника мора да се чује у процесу доношења одлука које ће утицати на економски развој општине Ћуприја. Састав Пословног савета у којем су успешни ћупријски привредници даје гаранцију да ће у наредном периоду ова сарадња бити интензивирана на обострану корист – истакао је Антић.

На седници је изгласано неколико процедуралних одлука везаних за измену решења, јер су неки од привредних субјеката престали са радом, па је самим тим и састав Пословног савета измењен. Привредници су се сагласили са предлогом да се иностраним компанијама “Фека аутомотив” и “СМП аутомотив”, које послују на територији општине Ћуприја, упути званичан позив да присуствују наредној седници Пословног савета, и активно се укључе у његов рад.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП