ИЗАЗОВИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЕЂУНАРОДНИХ ФЕСТИВАЛА УМЕТНИЧКЕ МУЗИКЕ

Драго нам је што смо на Раванелиусу и што са вама можемо да поделимо изазове организације оваквог и сличних фествала – рекле су др Јелена Јанковић Бегуш и Милица Кадић, музиколози, уреднице и продуценткиње фестивала уметничке музике.

Рававаенлиус је за пет година постојања већ поставио одрђене стандарде када су организација и избор музичких догађаја у питању. Ми га нећемо упоређивати са Бемусом, на коме радимо већ 20 година, али ћемо учесницима трибине пренети наша искуства организације овог, највећег фестивала уметничке музике у Србији, који постоји више од 50 година – рекле су Бегуш и Кадић.

Изазове организације међународних фестивала уметниче музике госпође Бегуш и Кадић поделиле су у пет група: финансијски, административни, програмски, маркетинг односно промоција и публика. Шта се продуценткињама највише допало у организацији Раванелиуса? Његови програми су бесплатни и у организацији учествује цела заједница, то су велике вредности и предовог фестивала – рекле су Бегуш и Кадић. Предлог продуценткиња је да Раванелиус у наредним годинама више пажње посвети едукацији публике о програмима који се изводе.

Раванелиуис је једно ново искуство за Ћуприју, њене грађане и посетиоце програма. Он већ сада отвара видике, пре свега младим људима, и пружа им могућности за животне путеве који су пред њима – сложне др Јелена Јанковић Бегуш и Милица Кадић, које су на трибини говориле о изазовима организације међународних фестивала уметничке музике.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП