ИЗБОРИ 2023. – НИНОСЛАВ ЕРИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОО СНС : МЕЊАМО ЋУПРИЈУ НА БОЉЕ!

Радови на реконструкцији трга Стефана Првовенчаног иду планираном динамиком, а тренутно се ради на повезивању подземних инсталација и изградњи нове атмосферске канализације. Ово је само један од инфраструктурних пројеката који се тренутно реализује у граду, а многи од њих на реализацију су чекали због нерешених имовинских односа.

” Први корак успешне инвестиције су решени имовинско-правни односи. Општина Ћуприја је у претходном периодуу морала да велики број парцела откупи, како би их ставила у функцију и самим тим омогућила да се са планираним пројектима уопште и започне, истакао је Нинослав Ерић, председник ОО Српске напредне странке обилазећи актуелно градилиште.

Највећи број парцела на којима су до сада реализовани инфраструктурни пројекти у граду, није био у власништву општине. Општина Ћуприја откупила је и овај простор, након чега се кренуло са израдом пројектно техничке документације, и за паркинг и за изградњу новог трга. Подсетићу да у власништву општине није био ни садашњи трг Сећања на НАТО агресију, ни зграда 22. децембра, ни градски стадион, као ни стадион Радничког на Славији. Увећањем локалног буџета, успели смо да обезбедимо значајна средства која су прво морала да буду усмерена на решавање имовинско-правних односа за предметне парцеле, како бисмо уопште могли да на тим локацијама покренемо било какву реконструкцију или изградњу, нагласио је Ерић.

Изградњом ново трга, досадашњи паркинг из Меркатора значајно ће бити смањен, али је општина Ћуприја, кроз плански документ, предвидела изградњу нових паркиралишта на неколико локација у граду, наставља Ерић. Ново паркиралиште биће изграђено иза Радникове зграде, док ће један број паркинг места остати на досадашњем простору испред ТЦ Сунце. Пре месед дана, општина Ћуприја откупила је парцелу иза хотела Равно, па су се тако створили услови да се на овом простору обезбеде додатна места за паркирање возила.

У претходном периоду, за паркирање је оспособљена лева страна Рељине улице до раскрснице са Косанчићевом док је Раваничка улица са расположивим паркинг местима, добила статус једносмерне. Завршени су радови на изградњи нових паркинг места у Видовданској улици а у плану је изградња кружног паркинга у непосредној близини зелене пијаце. Простор око зелене пијаце, одувек је био “уско саобраћајно грло”, а овај проблем ускоро ће бити решен изградњом великог кружног паркинга. Наиме, општина је откупила парцелу у улици Браће Крсмановић, па ће се тако из ове улице улазити на постојећи паркинг, док ће излаз бити обезбеђен из Синђелићеве улице.

Општина Ћуприја је и ове године поред средстава из локалне касе, за реализацију многих инфраструктурних пројеката обезбедила средства из републичког буџета. Према Ерићевим речима, наставља се изградња тротоара у улици Цара Лазара, док ће за неколико дана кренути и дуго очекивана реконструкција тротоара са друге стране улице Кнеза Килоша.

“ Општина Ћуприја наставиће и у наредном периоду улагања у инфраструктуру како би свим суграђанима омогућила боље услове за живот, рад и напредак у општини, закључио је Нинослав Ерић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП