ИЗЛОЖБА “СНАГА ВРЕМЕНА” ЈОВАНЕ ЂОРЂЕВИЋ У МУЗЕЈУ “ХОРЕУМ МАРГИ-РАВНО”

Феномен времена је невидљив и он зависи од наше перцепције. Време можемо видети једино кроз пролазне, материјалне ствари, на којима се уочава његово разорно дејство – овако нишка уметница Јована Ђорђевић укратко описује своју изложбу под називом “Снага времена” која је отворена у галерији музеја “Хореум Марги-Равно”. У поставци је око 20 графика рађених у скоро свим техникама, од високе и дубоке штампе, па до равне и пропусне.
За изложбу “Снага времена” сам изабрала радове из циклуса који је пратио моје недавно завршене докторске студије. Тај лајт-мотив провлачи се и у свим осталим радовима из мог опуса, кроз које приказујем своје уживање у естетици ружног – објашњава ауторка.

Имам 31 годину. Завршила сам Факултет ликовних уметности у Београду, а недавно сам одбранила докторску тезу. Тренутно радим на Факултету уметности у Нишу као асистент на предмету Графика. И даље се бавим истом тематиком у свом стваралачком раду, и то кроз исте медије – цртеж и графику.

Наставак моје каријере и њена надоградња и надаље ће бити комбинација педагошког и професионалног уметничког рада јер се та два прожимају и једно без другог не могу – закључила је Јована Ђорђевић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП