OPEN FLY IN 2021

Летачки дан, 7. августа на аеродрому у Добричеву, код Ћуприје

Година паузе нас је ојачала и сада смо спремни за нове изазове. Наш циљ је популаризација ултралаког летења – изјавио Горан Стојковић, председник Аеро клуба “Ћуприја”

OPEN FLY IN 2021 или на српском “Отворени летачки дан” – Аеро митинг, како се некада говорило, заказан је за 7. август на аеродрому у Добричеву. Организатор је Аеро клуб “Ћуприја”, један од најбољих аеро клубова у Србији. Тога дана Ћупричани и њихови гости уживаће у способностима пилота ултралаких летилица. Након акробација у ваздуху, небо изнад Ћуприје и аеродром у Добричеву биће полигон за пилоте ултралаких летилица на Државном првенству. “Посебан дан у овогодишњем календару је 7. август, тим пре што је протекле године спектакл био отказан, због епидемиолошких разлога”, рекао је Горан Стојковић, власник Аеро клуба “Ћуприја”, пилот, инструктор и председник комисије за ултралако летење Ваздухопловног савеза Србије. “Драго ми је што ће Ћуприја поново бити место окупљања најбољег што Србија има у летачком спорту”, рекао је Стојковић.

Аеро клуб “Ћуприја” је међу најуспешнијим клубовима у Србији у ултралаком летењу. Резлтати све говоре, а и репрезентативци су већином чланови Аеро клуба “Ћуприја”.

Све је више заинтересованих за управљање летилицама”, рекао је Стојковић, па смо због тога покренули и Школу летења. Очекујемо да ускоро наши полазници добију прве летачке дозволе.

Вешти пилоти ће својим ултралаким летилицама небу под облаке винуту све заинтересоване љубитеље висина. Овакав ужитак је јединствен и ако временски услови дозвољавају ми се трудимо да свима изађемо у сусрет”, истакао је Стојковић, говорећи од комерцијалној страни летачког спорта.

Отворени летачки дан и Државно првенство у ултралаком летењу на аеродрому у Добричеву, заказани су за 7. август. Почетак је у 10 сати. Организатор је Аеро клуба “Ћуприја”, а покровитељи су општина Ћуприја, Туристичка организација и Моторола.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП