ИЗВЕШТАЈ О РАДУ КОВИД АМБУЛАНТИ ЗА 28. ФЕБРУАР

У ковид амбуланти Опште болнице Ћуприја у последња 24 сата прегледана су 44 лица. Ради болничког лечења примљено је четворо нових пацијената, па је сада на ковид одељењима смештено 97 пацијената.

У овом моменту на болничком лечењу налази се 88 ковид позитивних пацијената, од којих је шесторо на механичкој вентилацији. У терцијарне установе упућен је један пацијент са вентилаторном подршком, а пет особа преминуло је од последица ковид инфекције.

У викенду за нама у ковид амбуланти Дома здравља Ћуприја прегледано је 141 лице. Десет лица узорковано је за PCR тестирање. Лабораторија “Ватрено око” у Нишу доставила је извештаје о PCR тестирању за19 пацијената узоркованих 26. фебруара од којих је 13 било позитивно на вирус корона, као и за 10 пацијената узоркованих 27. фебруара, од којих је четворо било позитивно. Брзим антигенским тестом на присуство коронавируса тестирано је 49 пацијената, од којих је њих 28 имало позитиван налаз. Укупан број новооткривених ковид позитивних особа протеклог викенда је 45.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП