ИЗВЕШТАЈ О РАДУ КОВИД АМБУЛАНТИ ЗА 6. И 7. МАРТ

Протеклог викенда у ковид амбуланти Опште болнице Ћуприја прегледано је 79 лица. Ради болничког лечења примљено је 14 нових пацијената, па је сада на ковид одељењима смештено 107 пацијената.

У овом моменту на болничком лечењу налази се 97 ковид позитивних пацијената, од којих је троје на механичкој вентилацији. У терцијарне установе није упућен ниједан пацијент, докје од последица болести преминуло двоје људи.

У викенду за нама у ковид амбуланти Дома здравља Ћуприја обављена су 92 прегледа. Од укупног броја лица код којих је постојала сумња на ковид-19 инфекцију, шест лица узорковано је за PCR тестирање. Лабораторија “Ватрено око” у Нишу доставила је извештаје о PCR тестирању за 13 лица узоркованих 5. марта од којих је деветоро било позитивно на коронавирус, као и за шест лица узоркованих 6. марта од којих је троје било позитивно на вирус корона. Брзим антигенским тестом тестирано укупно је 56 особа, а ковид-19 инфекција утврђена је код њих 28. Укупан број новооткривених ковид позитивних особа у наведеном периоду је 40.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП