ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ АТЛЕТСКИХ ДВОРАНА НА БАЛКАНУ ГРАДИ СЕ У ЋУПРИЈИ

Потписивањем Уговора о преносу својине над атлетском стазом озваничен је почетак изградње атлетске дворане у Ћуприји. Уговор о преносу својине  над атлетском и помоћном стазом чија је вредност 200 милиона динара,  потписали су Јован Воркапић, директор Републичке агенције за имовину и испред  општине Ћуприја, председник Нинослав Ерић.

Атлетски комплекс који ће поред затворене атлетске дворане и стадиона имати и додатне спортске терене за рукомет, одбојку, кошарку и тенис као и додатне смештајне капацитете биће лоциран на простору садашњег стадиона Морава. Комплетан пројекат атлетске дворане финансираће општина Ћуприја делом из локалне касе одакле је већ опредељено 300 милиона динара  а делом из инвестиционог кредита. Планирано је да дворана буде завршена у наредне две године.

-Вредност комплетног пројекта је око 500 милиона динара, од тога само стаза са Европског првенства вреди 200 милиона. Ово је велики дан за Ћуприју, јер смо као град атлетике добили могућност да развијамо инфраструктуру. Ово је почетак изградње инфраструктуре, која ће позиционирати Ћуприју као град атлетике на Балкану. Поред атлетске дворане, изградићемо атлетски стадион и атлетски комплекс за спортисте из Србије и Балкана. Имамо и трим стазу, а изградићемо и планинску стазу, рекао је Ерић.

Атлетска дворана у Ћуприји биће друга по  реду атлетска дворана у Србији а њеном изградњом Ћуприја ће добити прилику да постане омиљена зимска дестинација за припреме атлетичара из читавог региона, изјавио је Веселин Јевросимовић,  председник Атлетског савеза Србије.

-Ја данас живим свој сан, изјавио је прослављени ћупријски атлетичар и председник Атлетског клуба Морава Драгана Здравковић

Слободан Бранковић, директор Атлетског савеза Србије захвалио се Влади Републике Србије и Републичкој дирекцији за имовину као главним кривцима за куповину врхунске атлетске стазе за потребе недавно одржаног атлетско првенства Европе које је по проценама многобројних учесника најбоље до сада.

До почетка радова на изградњи дворане атлетска стаза  ће бити складиштена у хали некадашње штампарије Младост која је од недавно преименована у јавну својину општине Ћуприја.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП